0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Om Lavendla / Lavendlas stipendium för hållbarhet 2023

Lavendlas stipendium för hållbarhet 2023

10 000 kr till hållbarhetsprojekt

Vi kan aldrig betona nog hur viktigt hållbart och klimatvänligt företagande är för att nå de högt uppsatta utsläppsmålen på nationell och EU-nivå.

Lavendla vill självklart vara en del av utvecklingen och bidra på alla sätt vi kan. Som ett led i det arbetet att bli mer klimatvänliga, utlyser vi ett stipendium på 
10 000 kr, som avser uppsats eller forskning, inom hållbarhet 
och minskad klimatpåverkan.

Vi välkomnar ansökningar till detta stipendium från alla som skriver sitt examensarbete på svensk högskola eller universitet, så väl på kandidat- som master- och forskningsnivå.

Arbetet behöver inte vara speciellt riktat mot juridik eller begravningsbranschen, även om vi med stort intresse även hade läst dessa.

Stipendiat 2022 utsedd

2022 års stipendium för hållbarhet tillfaller Noéll Sjöbeck för hennes uppsats: “Mineral wool – From landfill to a sustainable polymer composite”. Läs intervju med Noéll här.

Så här ansöker du 2023

Fyll i formuläret här.

Senaste ansökningsdag

Vi välkomnar din ansökan innan den 31 dec 2023.

Stipendiat utses senast den 31 jan 2024.

Vi gör det svåra lättare

Livet utsätter oss för många olika prövningar. Den tuffaste av dem alla är förstås att förlora någon vi älskar. I den stunden behöver vi ofta någon som tar oss i handen och leder oss framåt. Någon som hjälper oss att skapa struktur. Någon som alltid finns där för att besvara alla våra frågor.

På Lavendla arbetar vi för att vara just denna någon. Vårt mål är nämligen att vara byrån som gör det svåra lättare. Detta innebär bl.a. att vi erbjuder många olika sätt att planera och ordna begravning, eller att få hjälp med svåra juridiska frågor. Vi hjälper dig på det sätt som passar dig, i ett möte, per telefon eller i vårt planeringsverktyg direkt på hemsidan. Självklart har du alltid stöd av din personliga rådgivare.