0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Om Lavendla / Lavendlas stipendium för hållbarhet 2024

Lavendlas stipendium för hållbarhet 2024

10 000 kr till hållbarhet

Vi kan aldrig betona nog hur viktigt hållbart och klimatvänligt företagande är för att nå de högt uppsatta utsläppsmålen på nationell och EU-nivå.

Lavendla vill självklart vara en del av utvecklingen och bidra på alla sätt vi kan. Som ett led i arbetet att bli mer klimatvänliga, utlyser vi ett stipendium på 10 000 kr, som avser uppsats eller forskning, inom hållbarhet och minskad klimatpåverkan.

Vi välkomnar ansökningar till detta stipendium från alla som har skrivit sitt examensarbete på svensk högskola eller universitet, så väl på kandidat- som master- och forskningsnivå.

Arbetet behöver inte nödvändigtvis vara riktat mot begravning, juridik eller terapi även om vi med stort intresse ser fram emot att läsa även dessa.

Så här ansöker du 2024

Fyll i formuläret här.

Senaste ansökningsdag

Vi välkomnar din ansökan innan den 31 dec 2024.

Stipendiat utses senast den 28 feb 2025.

Tidigare pristagare

  • 2023 års stipendium för hållbarhet tillfaller Amanda Helgöstam och Sara Lindh för deras uppsats “Barriers to dematerialize supply chains to reach circularity: From the perspective of manufacturing companies“. Läs intervju med Amanda och Sara här.
  • 2022 års stipendium för hållbarhet tillfaller Noéll Sjöbeck för hennes uppsats: Mineral wool – From landfill to a sustainable polymer composite“. Läs intervju med Noéll här.
  • 2021 års stipendium för hållbarhet tillfaller Miriam Herlitz Bäckman för hennes uppsats: “Adjudicating Climate Change – The Role of Human Rights Litigation in Climate Change Mitigation“. Läs intervju med Miriam här.
  • 2021 års stipendium för digitalisering tillfaller Sarah Persson. Läs intervju med Sarah här.

Vi gör det svåra lättare

Livet utsätter oss för många olika prövningar. Den tuffaste av dem alla är förstås att förlora någon vi älskar.

I den stunden behöver vi ofta någon som tar oss i handen och leder oss framåt. Någon som hjälper oss att skapa struktur. Någon som alltid finns där för att besvara alla våra frågor.

På Lavendla arbetar vi för att vara just denna någon. Vårt mål är nämligen att vara byrån som gör det svåra lättare.

Detta innebär bl.a. att våra begravningsrådgivare erbjuder många olika sätt att planera begravning, eller våra jurister som hjälper dig att få hjälp med svåra juridiska frågor.

Våra psykologer, terapeuter och coacher finns här för dig som behöver någon att prata med för att hantera sorgen, få vägledning i en svår situation i livet eller stöd i en parrelation.

Vi hjälper dig på det sätt som passar dig, i ett möte, per telefon eller digitalt via videomöte.


Skrivet av Charlie