Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn

Magra kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Magra kyrka tillhör Bjärke församling och ligger i Alingsås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Magra kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2015-02-22
Trevlig kyrka med lång historia. Det är påfallande lågt till taket här. Altare och predikstol i bondsk barock som så ofta i västra Sverige. Målningen som nämns finns inte ovanför sakristians dörr utan vapenhusets.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-12-24
Magra kyrka uppfördes på 1100-talet, men byggdes om i slutet av 1700-talet. Sakristian byggdes 1962. Vid en restaurering 1934 tog man fram 1400-talsmålningar som tyvärr kalkades över igen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-12-17
En söt liten tornlös medeltida kyrka med en vacker stiglucka. Interiören ganska enkel men vacker. Mäster Anders Bilthuggare har förfärdigat altartavlan 1713, predikstolen bär årtalet 1650 och har bilder av Kristus och evangelisterna. Dessa bilder har skurits 1690 av Biltsnidaren Jon i Swederna, enl en gammal skrift.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette