Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Skutskärs kyrka Foto: Barbro Thörn
Skutskärs kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Skutskärs kyrka
  2. Skutskärs kyrka

Skutskärs kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skutskärs kyrka i Älvkarleby

Skutskärs kyrka tillhör Älvkarleby-Skutskärs församling och ligger i Älvkarleby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skutskärs kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2019-08-18
Bländande vit fasad där tak, fasader och snickerier är i perfekt skick. 5
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-05-13
En kyrka som på mindre tid än ett år återuppfördes efter en brand 1921. Själva byggnadsstilen kanske är nygotisk men invändigt är dekorationerna i jugendstil. Tre korfönster med vackra målningar och ett fristående altare. Den gamla altartavlan av Olle Hjortzberg har fått plats på läktaren i norra korsarmen. Takkonstruktionen är vacker, påminner om ett stjärnvalv trots att det är gjort i trä.
Läs mer Läs mindre
Lasse Elvin Johansson
Lasse Elvin Johansson 2011-09-30
Den urprungliga kyrkan byggdes 1906. En bård av kullersten sattes runt kyrkan men den försvann efter branden 1921. 1996 sattes en ny bård av kullersten i samma utförande som den gamla. Ungefär hälften av stenarna kommer från den gamla stensättningen som återfanns av grävmaskinisterna Hasse och Per. Markarbetena utfördes av Reab i Skutskär
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-19
Läktarorgeln installerades 1978 och ersatte den ursprungliga orgeln med nygotisk fasad. Kororgeln tillverkades 1980 av Grönlunds Orgelbyggeri.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.