Foto: akejohan
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Ånimskogs kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Ånimskogs kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Ånimskogs kyrka
  2. Ånimskogs kyrka

Ånimskogs kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ånimskogs kyrka i Åmål

Ånimskogs kyrka tillhör Åmåls församling och ligger i Åmål

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]lavendla.se

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ånimskogs kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dhyana
Dhyana 2020-01-15
Roligt att läsa din recension Barbro! Vi missade varandra med 10 dagar, jag var där 11/8. Kanske vi möts i någon kyrka någon gång? :-) Entrén var låst men dörren till sakristian (det omgjorda vapenhuset) öppnade sig. Interiören är spännande snarare än vacker. Bland takmålningarna fanns några mindre vanliga motiv. Jag hade önskat någon broschyr. Den speciella Madonna-mosaiken på väggen bakom dopfunten undrar jag vem som skapat. Det finaste tyckte jag var järngravkors och andra gamla saker samlade i en liten utställning bakom orgelläktaren, en trappa upp. Tyvärr utan infoskyltar.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2020-01-14
På vindlande smala grusvägar kan man ta sig till Ånimskogs kyrka som är väl värd ett besök. Främst ser man takmålningarna av målarmästare Hans Georg Schüffner, men även predikstol och altaruppsats som ska ha Nils Falk som upphovsman är sevärda.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Lego
Kerstin Lego 2019-11-28
De fina målningarna, träskulpturerna, illusionsmålningarna och övrig utsmyckning gör denna gamla kyrka mycket speciell och sevärd.-
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-29
Ånimskogs kyrka uppfördes på 1200-talet, men byggdes om på 1600-talet. Takmålningarna utfördes på 1600-talet. Dopfunten är från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Hjalmar Fryklind
Hjalmar Fryklind 2010-04-20
På östra stranden av Ånimen ligger den över 700 år gamla kyrkan inbäddad i grönska. Takmålningarna är utförda 1739 av Hans Georg Schäffner och föreställer 5 bibliska motiv. Altartavla och predikstol tros ha tillverkats av konstsnidaren Lars Falk från Ånimskog. Otto Hesselbom ligger begravd på kyrkogården och hans stämmingsfulla målning ´Julafton vid graven´ finns inne i kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.