Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Tina Dahlman
Fröskogs kyrka Foto: Tina Dahlman
Fröskogs kyrka Foto: Tina Dahlman
  1. Fröskogs kyrka
  2. Fröskogs kyrka

Fröskogs kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Fröskogs kyrka i Åmål

Fröskogs kyrka tillhör Åmåls församling och ligger i Åmål

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Fröskogs kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dhyana
Dhyana 2020-01-21
´Fel dörr!´ hörde vi när vi gick in. Två unga kvinnor var värdar för vägkyrkan - kanske första gången? Det blev spänt, fast vi ansträngde oss alla fyra. De berättade gärna om kyrkan men samtidigt kände jag mig punktmarkerad. Krucifixet från Limoges är en kopia, originalet är på ett museum. Kyrkan har en ovanlig dopfunt, graciös, formad som en kalk. Kvinnorna visade oss att dopfunten var i trä men klädd i läder, för att den hade brunnit någon gång på 1700-talet - det fanns märken - och man ville ändå behålla den. Jag avstod från att ta bilder därinne. men har några från den fina kyrkogården.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Lego
Kerstin Lego 2015-09-24
Fröskogs kyrka i Åmåls församling är absolut värd ett besök! Interiören är ett strålande exempel på äkta bondbarock. Man märker på de fint smidda gravkorsen på kyrkogården att detta varit järnbruksbygd i gångna tider.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-24
Den nuvarande spånklädda träkyrkan i Fröskog, uppfördes 1730. Taket har intressanta målningar av Hans Georg Schüffner. En av de vackraste kyrkorna i Dalsland!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-01-03
Till den här röda spånklädda kyrkan tar man gärna en extrasväng! De fantastiska takmålningarna av H G Schüffner är verkligen sevärda liksom såväl altare och predikstol av Nils Falk. (Schüffner har dekorerat predikstolen och altaret)
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-07-11
En av Dalslands mest intressanta kyrkor, enkel till det yttre men mycket innehållsrik.
Läs mer Läs mindre
Lennart Sjöholm
Lennart Sjöholm 2011-12-25
En liten kyrka, oansenlig på utsidan och otrolig vacker på insidan. Ta dig dit och njut!
Läs mer Läs mindre
Tina Dahlman
Tina Dahlman 2011-04-20
Fröskogs kyrka var en riktig liten pärla. Denna kyrka som är så oansenlig på utsidan är svindlande på insidan och helt fantastisk. Det var inte helt enkelt att hitta dit men det var väl värt bilturen. Vilken historia, vilket hantverk!
Läs mer Läs mindre
Hjalmar Fryklind
Hjalmar Fryklind 2010-04-18
Fröskogs kyrka är en spånklädd träkyrka uppförd 1730, i Fröskog-Edsleskogs församling i Åmåls kommun, Dalsland. I taket ses fantastiska målningar av Hans Georg Schüffner, utförda 1739, föreställande motiv ur gamla och nya testamentet. Samma år tillkom altaruppsatsen och predikstolen tillverkade av Nils Falk. Den äldsta inventarien är ett altarkrucifix som härstammar från den franska staden Limoges från 1200-talet. Kyrkan restaurerades 1923 efter en brand.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.