Foto: Barbro Thörn
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Aneby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Aneby kyrka är den nyaste av våra kyrkor och består på sätt och vis av två kyrkor. Den gamla delen, som numera används som församlingssal, invigdes 1958. Den nya delen invigdes 1997 och är en modern åttakantig kyrksal. Den är anpassad efter dagens behov och har en varm och välkomnande atmosfär. Utanför huvudingången i nya kyrkan finns också något så unikt som en dopgrav. Det finns väldigt få dopgravar i Svenska kyrkan, och detta är en av dem. I anslutning till kyrkan finns också ändamålsenliga barntimmeslokaler, expedition och sammanträdesrum. Det finns också rum avsett för enskilda samtal. Pastoratets expedition och personalens kontor finns i huset.

Aneby kyrka tillhör Aneby pastorat och ligger i Aneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 225 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Aneby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Gert Ärnström 2014-06-05
En ung kyrka som i sin tillbyggnad har fångat ljus och stämning. En nära och härlig kyrksal med närhet till kyrkans övriga verksamheter. En kyrka som inbjuder till Gudstjänst.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-09-18
Man har på senare år byggt till en åttkantig ( ;))lokal som nu är kyrka i stället för den tidigare. Modern och färgglad.
Läs mer Läs mindre
Anders Göranzon 2010-09-17
Den nya kyrkan är inte sexkantig, utan har åtta sidor. I dåvarande Bredestad m fl församlingars pastorat fanns 8 församlingar. Detta, samt den tradition som finns kring 8 som dopets tal, passade bra, när det beslutades att kyrkan skulle vara just 8-kantig.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert