Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Askeryds kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Askeryds kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Askeryds kyrka
  2. Askeryds kyrka

Askeryds kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Askeryds kyrka i Aneby

Askeryd kyrka är vår östligaste kyrka och har anor från 1200-talet. Den är inuti vackert målad med väggmålningar sedan 1520-talet. Målningarna togs fram igen, efter att ha varit överputsade sedan 1600-talet. Kyrkan har två speciella orglar och församlingen präglas av ett rikt musikliv.

Askeryds kyrka tillhör Aneby pastorat och ligger i Aneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 320 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Askeryds kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-10-04
Här har man en alldeles formidabel skönhet till orgel!( Wistenius) Hela kyrkan är full av överraskningar, t.o.m. bokbordet utgörs av en vacker sekretär! Vid nybesök i maj 2014 sitter begeistringen i - den här kyrkan är verkligen värd ett besök! Se bilder med text.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2015-01-27
Vid Assjöns strand satt eremiten Krister och sjöng med sin entoniga röst. Hans värv var att plantera träd på kyrkogården. Vilka hemligheter tog han med sig i graven?
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-07-06
Askeryds kyrka uppfördes på 1200-talet. Valven slogs på 1400-talet och fick målningar i Amunds stil under 1500-talet. Kyrkan byggdes om under 1600-talet. I kyrkan finns ett sevärt triumfkrucifix från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-14
1961-1962 restaurerar Theodor Frobenius & Co, Lyngby, Danmark, wisteniuspositivet 1760 och sätter upp det i kyrkans norra korsarm. Härvid nytillverkas en del av Qvintadena 8´, likaså spelventilerna.
Läs mer Läs mindre
lars kurwits
lars kurwits 2011-04-12
Utomordentligt vacker stenkyrka, kan dock ge en lite avgränsad känsla vid stora samlingar efterom man då inte kan se hela menigheten. Och det är ju meningen med gudstjänsten att man ska uppleva gemenskapen i sången och bönen. Men den är väl värd ett besök!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.