Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Marby nya kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Marby nya kyrka tillhör Västra Storsjöbygdens församling och ligger i Åre

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Marby nya kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

akejohan 2014-08-08
Marby nya kyrka byggdes 1863-66. Kyrkan invigdes 1867. I kyrkan finns en dopfunt från gamla kyrkan. Tyvärr har jag inga bilder från nya kyrkan. Marby gamla kyrka uppfördes 1520 och är mycket sevärd.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2012-03-14
Invigd 1867. Låst vid två besök, används den alls annat än vid begravningar? Vid tredje besöket kom vi precis till, just det, en begravning som nästan var slut. Därför väntade vi och fick sedan ett eminent mottagande av den charmerande vaktmästaren som också låset upp gamla kyrkan åt oss. Nya kyrkan är typisk 1860-tal med altarvägg i empirestil med målat skenperspektiv bakom snidade arkitekturdetaljer. Dopfunten från slutet av 1600-talet är prydd med änglahuvuden som så ofta i trakten och kommer förstås från gamla kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

lavendla
Madelene Kjellander
Läs mer om Madelene
Susiette Demant
Läs mer om Susiette