Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Undersåkers kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Undersåkers kyrka är en kyrka som ligger i Undersåkers församling i Åre kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 500 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Undersåkers kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

akejohan 2014-12-03
Undersåkers kyrka uppfördes 1850-56. I kyrkan finns en del inventarier från gamla kyrkan, bl a en altaruppsats från 1671 av Anders Olsson i Hållborgen. Den gamla kyrkan finns kvar som en sevärd ruin c:a 500 m Ö om den nya kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-08-15
Byggd på 1850-talet högt uppe med långväga utsikt. Ruinen efter gamla kyrkan ligger kvar en bit längre ner. Korväggen upptas av ett klassiskt bågmotiv som inramar altarmålningen av Göran Sundin (1854-55). Den gamla altaruppsatsen hänger nu över dopaltaret vid norra långväggen. Dopfunten från 1600-talet är sevärd, välbevarad av jämtlandstyp med en krona toppad av en pelikan. Bra med återbesök, man ser mycket mer då. Min gamla recension var usel, nu gottgjord!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

lavendla
Madelene Kjellander
Läs mer om Madelene
Susiette Demant
Läs mer om Susiette