Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Barbro Thörn
Gunnarskogs kyrka Foto: Barbro Thörn
Gunnarskogs kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Gunnarskogs kyrka
  2. Gunnarskogs kyrka

Gunnarskogs kyrka

4.8 i snittbetyg (4st)

Gunnarskogs kyrka i Arvika

På Stommen i det gamla Jösse härad, där sjöarna Gunnern och Bergsjön möts, är Gunnarskogs kyrka belägen, cirka 20 km norr om Arvika i Värmland.

Den nuvarande kyrkan är den tredje på platsen och stod färdig 1727. Korsarmarna tillkom på 1780-talet. Tornet byggdes 1854 och som en kuriositet kan nämnas att tornet på Gunnarskogs kyrka ska ha givit professor Ragnar Östberg inspiration till tornet på Stockholms Stadshus.

Predikstol (1738), altaruppsats (1739) och läktarbarriär (1757-60) är arbeten av Isac Schulström och stilen brukar kallas ”bondbarock”.

Gunnarskogs kyrka tillhör Gunnarskogs församling och ligger i Arvika

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 380 sittplatser
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Gunnarskogs kyrka

4.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-09-26
Gunnarskogs kyrka uppfördes 1726-27. Kyrkan byggdes om på 1780-talet och fick då sina korsarmar. Tornet byggdes i mitten av 1800-talet. Kyrkan har en altaruppsats och predikstol av Isac Schullström. Vid Skramle udde, ett stycke från kyrkan, fann man en intressant runsten på 90-talet. Runstenen är ristad med den äldre, 24-typiga futharken.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-08-11
Naturskönt läge vid Gunnern, egentligen i ett hörn av den vidsträckta socknen. Blev korskyrka och har en fin rymd. För min del även en släktkyrka!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-05
En förtjusande kyrka med inredning i bondbarockstil, såväl altare som ljusänglar, predikstol och läktare är gjorda av Isac Schullström. Naturskönt läge.
Läs mer Läs mindre
Maria Fager Hohenthal
Maria Fager Hohenthal 2010-04-16
Vid Gunnarskogs kyrka finns större delen av min släkt på mammas sida begravda. Min mormor, Elsa, växte upp på Hattalla och min morfar, Gottfrid Myrén, i Tresked. Kyrkan är belägen alldeles i kanten av en liten sjö. Själva kyrkorummet är inrett i klassisk svensk kyrkostil. Det är kyrkans läge och naturen omkring i det undersköna värmländska landskapet, som gör kyrkan gudomlig och andligt talande. -Åk till Gunnarskogs kyrka för en unik känsla av andlig närvaro!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.