Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Benny Hansen
Båstads kyrka Foto: Benny Hansen
Båstads kyrka Foto: Benny Hansen
  1. Båstads kyrka
  2. Båstads kyrka

Båstads kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)

Båstads kyrka i Båstad

Båstads kyrka tillhör Båstad-Östra Karups församling och ligger i Båstad

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Båstads kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Alenäs
Stig Alenäs 2015-02-13
Kyrkan har många framstående kalkmålningar från 1470–1525. Motiven varierar allt från burleska scener till bomärken. Maria är rikt representerad, eftersom det är en Mariakyrka. På norra korväggen finns Erasmus martyrium. På bilden kan man se hur hans tarmar vindas upp på en vinda! För mer om målningar i kyrkorna se >>> kalkmalninagr.blogspot.se
Läs mer Läs mindre
Lotte Jensen
Lotte Jensen 2014-04-30
En ren och öppen känsla inne i kyrkrummet. Även om teglestenarna ger en känsla av ´ny´ kyrka kan man ändå se att kyrkan har sina år på nacken (1450-tal)...
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-04-17
Mariakyrkan, vars väggar är av gråsten men försedda med ett skal av tegel, torde ha byggts någon gång efter mitten på 1400-talet. Långskeppet uppfördes i form av en treskeppig hallkyrka. Kyrkans inre avgränsas av sex kraftiga pelare på vardera sidan mellan mittskepp och sidoskepp. Ovanför dopfunten finns en träskulptur av Jungfru Maria och barnet, som troligen är från samma tid som kyrkans invigning. Denna är kyrkans finaste och mest dyrbara klenod. Från 1775 är altartavlan med ett medeltida krucifix. Predikstolen i empirestil uppfördes 1836. Dopfunten härrör från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-03-27
Mariakyrkan i Båstad uppfördes på 1450-talet. Koret byggdes på 1480-talet. Kyrkan är en treskeppig hallkyrka. I kyrkan finns intressanta kalkmålningar. En mycket sevärd kyrka!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-05-18
Minikatedral är en bra beskrivning på denna kyrka även om mittskeppet är något dunkelt genom att det är långt till fönstren. Många minnen av Båstads första storhetstid på senmedeltiden.
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen
Benny Hansen 2012-07-03
Mariakyrkan i Båstad blev byggat omkring 1460, en treskeppig ´hallkyrka´ På 1480-talet byggdes koret til, och omkring 1500 stod tornet färdigt.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-11-05
Båstads kyrka som f.ö. heter Mariakyrkan. En katedral i miniatyr, med koromgång. Ovanför dopfunten hänger en medeltida träskulptur av Jungfru Maria med barnet.Altaruppsatsen försedd med kungligt monogram (GIII).
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.