Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Grevie kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Grevie kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Grevie kyrka
  2. Grevie kyrka

Grevie kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Grevie kyrka i Båstad

Grevie kyrka tillhör Förslöv-Grevie församling och ligger i Båstad

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Grevie kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2017-12-16
Medan Per Siegårds altarmålning i grannkyrkan Förslöv är hans sista, så är målningen i Grevie hans första. Den tillkom 1937. Den här kyrkan är mindre och målningen ger inte ett så starkt intryck. Altaret flyttades 1964 till den ursprungliga platsen och ´nykyrkan´ i norr blev ett delvis överflödigt rum utan bänkar.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-12-04
Även om kyrkan ser ut att vara uppförd på 1800-talet, så härstammar dess äldsta delar från 1100-talet. Ursprungskyrkan är till stor del bevarad. Dopfuntens fot är medeltida. Tillhörande dopfat i mässing är ett tyskt arbete från 1540. I vapenhuset finns en vigvattensskål av medeltida ursprung. Altarkrucifixet skänktes till kyrkan 1934 och har en Kristusbild snidad i Oberammergau. Orgeln har 15 stämmor och tillkom vid restaureringen 1964-68.
Läs mer Läs mindre
Katarina Bredberg
Katarina Bredberg 2010-10-21
I den här kyrkan har jag haft många skolavslutningar och mamma och Göran gifte sig i den. Den är mycket vacker och jag tycker om den.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-13
Den stora altarfresken av Per Siegård dominerar hela kyrkorummet och lämnar inte rum för någon annan utsmyckning. Enkel och vilsam.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.