Hem / Platser / Båstad / Kyrkor / Östra Karups kyrka
  1. Begravning

Östra Karups kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett

Bekskrivning

Vägkyrka 26/6- 14/7 2017 mellan kl. 13-18 med andakt dagligen kl. 14,00

Östra Karups kyrka tillhör Båstad-Östra Karups församling och ligger i Båstad

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Karups kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2017-07-14
Kyrkan är uppförd av sten och härstammar från 1000- eller 1100-talet och är helgad åt S:t Olof. Kyrkan har byggs ut och renoverats flera gånger under åren. Dopfunten är sannolikt lika gammal som kyrkan. Nuvarande predikstol tillkom vid slutet av 1800-talet. Altartavlan är gjord av Per Siegård 1952. Kyrkans orgel invigdes 1993, den har två manualer pedal,16 stämmor. Kalkmålningarna på kyrkväggarna och i valven, av vilka bara ett fåtal är bevarade, härrör också från tiden för valvslagningen. Triumfkrucifixet i korbågen är från 1400-talet. Vid mitt besök 26 Juni 2017 serverades kyrkkaffe.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-04-15
Östra Karups kyrka uppfördes troligtvis på 1100-talet, men har byggts om ett antal gånger genom seklerna. Det nuvarande tornet återuppbyggdes efter ett ras 1916.
Läs mer Läs mindre
Marie Persson 2009-04-18
Mjuk gräsmatta mellan gravstenarna. Skönt porlande från bäcken alldeles utanför kyrkan. Men altartavlan av Pär Siegård är bra märklig. Pastellfärger som ´rinner´ som smält glass.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-01-29
Den unika tympanostenen anses vara den äldst bevarade biskopsbilden i Norden. Dopfunten är stor och djup, fram till reformationen doppades barnen helt och hållet i den. Numera har man ett betydligt mindre dopfat.
Läs mer Läs mindre
Bo Wallén 2008-12-11
En sevärd medeltida kyrka vid foten av Hallandsåsen (norrsidan). Bland sevärdheterna: en unik medeltida tyympanonsten med bilden av en biskop. Altartavla av Pär Siegård.
Läs mer Läs mindre

Foto: Båstad-Östra Karup

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita