Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Andreas o Lina
Foto: Andreas o Lina
Äspereds kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Äspereds kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Äspereds kyrka
  2. Äspereds kyrka

Äspereds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Äspereds kyrka i Borås

Äspereds kyrka tillhör Toarps församling och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Äspereds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-11-21
Framför allt är det altarprydnaden här som är lite ovanlig och intressant. Det tomma korset med mantel och törnekrona är ju gängse motiv, men här finns en stege och ett spjut och en klippimitation i trä mot en målad bakgrund.Inramningen består av kristna symboler samt två stiliserade städer omgiven av en mur (Jerusalem). I övrigt är hela kyrkorummet inrett på ett harmoniskt sätt.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-11-01
Äspereds kyrka uppfördes 1860-62 efter ritningar av J F Åbom. Den hade en föregångare som troligtvis uppfördes på 1500-talet och byggdes om 1758-60. Kyrkan restaurerades flera gånger under 1900-talet. I kyrkan finns en romansk dopfunt av Mäster Andreas.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.