Foto: Andreas o Lina
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: akejohan
Foto: Andreas o Lina
Foto: Andreas o Lina

Dannike kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Dannike kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]ndla.se

Visa stor karta

Omdömen för Dannike kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-04-19
Sägnen säger att alla i den ursprungliga församlingen dog ut när pesten härjade runt 1350. Det gjorde att kyrkan blev bortglömd och gömdes av en bokdunge. Efter c:a 200 år hittades kyrkan och började användas igen. Till det nyare hör de båda glasmålningarna i koret, utförda av Erik Abrahamsson, Göteborg. Orgeln är från 2006. Predikstolens målningar kan skrämma vem som helst, se bild. Altaruppsatsen som ersatte Berta Ahlgrens målning ´den förlorade sonen´ satt tidigare i Länghems gamla kyrka.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2014-08-11
Kyrkan från 1200-talet bytte skepnad 1909 och är idag helt präglad av den renoveringen, då tornet byggdes. I gamla tider var den mycket enkel med en stor ´fruntimmersläktare´ i norr. Klockstapeln står kvar trots tornbygget. Även här fanns bara ett vikt A4-blad som beskrivning.
Läs mer Läs mindre
user 80892 2014-07-02
Fin liten kyrka där jag är konfirmerad, kyrkan ligger mitt i byn och är väldigt gammal.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-07-27
Dannike kyrka uppfördes på 1200-talet, men byggdes om på 1820-talet. År 1909 fick kyrkan sitt nuvarande utseende då bl a tornet byggdes. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette