Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Andreas o Lina
Foto: Andreas o Lina
Foto: Andreas o Lina
Fristads kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Fristads kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Fristads kyrka
  2. Fristads kyrka

Fristads kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Fristads kyrka i Borås

Fristads kyrka är en sammanslagning av Fristads- och Gingris kyrkor och den nya gemensamma kyrkan togs i bruk 1850. Kyrkan är en s.k. Karl Johans-kyrka.

Fristads kyrka tillhör Fristads församling och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Fristads kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-12-23
En Karl-Johanskyrka kyrka från 1850 som kom till efter att Gringri och Fristads gamla kyrkor revs. Vid en restaurering 1916 utfördes dekorationer i jugendstil, som förhöjer intrycket en hel del, t.ex i tak och fönsternischer. På altaret ett krucifix av Eva Spångberg och utmed korväggen hänger en mycket vacker dopgobeläng, gjord av Gunilla Sjögren, Göteborg. Under läktaren finns ett rum som kallas Gringri-rummet där föremål från Gringri kyrka är placerade. Den 1600-talsmålning som hänger över södra porten är också från Gringri. I övrigt må nämnas Ivar Lindecrantz skulpturer på västra väggen.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-25
Fristads kyrka uppfördes 1850. Kyrkan ersatte de gamla kyrkorna i Gingri och Fristad. Gingri kyrka revs 1862. År 1973 restaurerades kyrkan grundligt. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-12-23
Tidstypisk kyrka från 1850. De fina jugenddekorationerna i fönstersmygar och i koret förhöjer kyrkan. Ivar Lindekrantz träskulpturer finns under läktaren men var gjorda för koret. Påfallande rik på äldre gravstenar.
Läs mer Läs mindre
Leif Andersson
Leif Andersson 2010-10-07
Kyrkans placering på kartan är helt fel. Skall snarare ligga öster om ´n´ Kyrkvägen
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.