Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Kinnarumma kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Kinnarumma kyrka tillhör Kinnarumma pastorat och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 110 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kinnarumma kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-04-26
En av de tidigare kyrkorna på den här platsen är flyttad till Ramnaparken i Borås och kallas för Ramnakyrkan. Den här uppfördes så den stod klar 1940. I koret finns en altaruppsats gjord av Gunnar Torhamn, som också stod för den konstnärliga utsmyckningen. Vid senare renoveringar har Joel Mila målat fälten på predikstolen (1970) och fälten på läktarbröstningen (1973). Här finns också en vacker textil av Agda Österberg.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2015-04-10
Den nuvarande kyrkan i Kinnarumma uppfördes 1940 sedan en kyrka från 1912 revs p g a fuktskador. Den gamla träkyrkan från 1691 är flyttad till Ramnaparken i Borås. Vid flyttningen av den kyrkan påträffades delar av en stavkyrka från 1130-talet. Den nuvarande kyrkan restaurerades på 70-talet och i början av 2000-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette