Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Ljushults kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Ljushults kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Ljushults kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2020-01-09
Att ta sig upp till Ljushults kyrka bjuder på vindlande smala grusvägar. Men det är väl värt besväret. Här finns en kyrka som byggdes omkring 1688 där man har altaruppsats och predikstol kvar sedan den tiden. Tornet kom till 1786. Lite spännande tyckte jag det var med målningarna på läktarbröstet - 12 till antalet - som inte visar apostlarna, några fattas och i mittdelen finns S.Johannes och Kristus. Sedan finns det fyra bilder i samma format på långhusväggarna - en av dessa tycks föreställa kung David... Detleff Ross har gjort målningarna 1761 då han även målade övrig dekor.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Klang 2015-09-08
Ljushults kyrka är från 1658 och ligger in i skogen, ganska rofyllt att vandra omkring där. Det är min barndomskyrka där jag är konfirmerad och mina föräldrar ligger även begravda där.
Läs mer Läs mindre
haraldsson 2011-07-21
Läget på landet och interiören gör att det är vilsamt att vara här. Utsikten över vad jag tror är Rya Åsar i Borås är fantastisk. Väl värt ett besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette