Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Amsbergs kapell Foto: Tom Wollecki
Amsbergs kapell Foto: Tom Wollecki
  1. Amsbergs kapell
  2. Amsbergs kapell

Amsbergs kapell

4.6 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Amsbergs kapell i Borlänge

Amsbergs kapell är en kyrka som ligger i Stora Tuna församling i Borlänge kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Amsbergs kapell

4.6 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-10-19
Ett fint kapell där man bland annat bör titta närmare på predikstolen, som är tillverkad på 1620-talet och en av få bevarade svensktillverkade predikstolar från den här tiden. Också de omålade bänkarna andas 1600-tal och är kapellets ursprungliga.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-09-21
Ett falurött träkapell med en vacker klockstapel. Inuti Stora Tunas sköna avlagda predikstol och tillika altarskåp! Vilken lycka för ett anspråkslöst litet kapell att få överta så fina klenoder. Ett dopställ av ovanligare slag. liksom en psalmnummertavla från 1793, de obehandlade trägolven och bänkarnas nötta skönhet! Det här kapellet gillar jag!
Läs mer Läs mindre
Ida Eriksdotter
Ida Eriksdotter 2014-02-19
Som skolflicka höll jag föredrag om Amsbergs fina kapell. Båda mina föräldrar har jordfästs där. Det är den vackraste kyrka jag vet. Juldagen gick vi i julottan där och en dröm uppfylldes. Djup snö, levande ljus på gravar och i alla fönstren. En fin högtid med musik och psalmsång. Det utsökta Lübecksarbete som altarskåpet utgör. En stund av glädje och ro i vår stressade värld. Ingen TV med reklam, inga braskande annonser och skyltar. Bara lugn och stillhet. Tack för det. Kerstin Mattsson-Tholén m fam.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-12
Amsbergs kapell uppfördes 1683 och byggdes om 1749-51. Kapellet restaurerades i mitten av 20-talet. I kapellet finns ett altarskåp från 1490-talet och en predikstol från 1621. Dessa har tidigare funnits i Stora Tuna kyrka.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-08-20
Kapellet uppfördes 1683, har en stomme av trä och består av rektangulärt långhus med kor i öster. I nordost finns en vidbyggd sakristia och i sydväst ett vidbyggt vapenhus. Ytterväggarna är klädda med stående rödmålad träpanel. Byggnaden täcks av ett valmat sadeltak. Altarskåpet i skuren ek är tillverkat i Lübeck på 1490-talet. Predikstolen tillverkades 1621 och fanns tidigare i Stora Tuna kyrka. Dopfunten har ställ av furu och ett dopfat av tenn som båda är från mitten av 1700-talet. Klockstapeln uppfördes så sent som år 1925 vid en omfattande restaurering av kapellet.
Läs mer Läs mindre
Andreas Östh
Andreas Östh 2010-10-29
Alltid när jag nämner min barndomsby, kan jag ej låta bli att nämna det vackra kapell som ligger så fint. Vintertid ett utmärkt julkortsmotiv och sommartid som vykort. Ett litet, personligt, intimt och populärt kapell för mindre giftermål, av förklarliga skäl.
Läs mer Läs mindre
Lisbeth Svahn
Lisbeth Svahn 2010-06-02
Min barndoms röda, fina kyrka. Där gifte jag mig och där döptes två av våra barn. Själv bodde jag i den gamla prästgården alldeles nedanför kapellet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.