Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Leksands kyrka Foto: Barbro Thörn
Leksands kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Leksands kyrka
  2. Leksands kyrka

Leksands kyrka

4.7 i snittbetyg (14st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Leksands kyrka i Leksand

Leksands kyrka tillhör Leksands församling och ligger i Leksand

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 105 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Leksands kyrka

4.7 i snittbetyg (14st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-10-21
Arkeologiska utgrävningar skvallrar om att det på denna plats funnits en stavbyggnad från senhednisk tid. Den nuvarande kyrkans äldsta delar är daterade till tidigt 1200-tal och därmed en av de äldsta kyrkorna runt Siljan.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-10-29
Leksands kyrka uppfördes ursprungligen på 1200-talet, men kyrkan har byggts om flera gånger genom seklerna. Det nuvarande centraltornet med lökkupol byggdes 1709-15. I kyrkan finns ett triumfkrucifix från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre
C och L
C och L 2012-11-12
Här finns plats för en stunds eftertanke med utsikt över Siljan. Vacker kyrka arkitektoniskt väl värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Johan med familj
Johan med familj 2012-07-07
Fin kyrka och kyrkogård vackert beläget på en udde med utsikt över Siljan åt väster och Österdalälven i söder.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-05-14
En enorm kyrka som rymmer ett par tusen. Ovanlig form och snitsig lökkupol. En kyrka väl värd att besöka. Jag hade vägarna förbi på cykel mellan Västerås och Rättvik och blev mycket imponerad.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-04-10
Den väg som till himla bär passerar Leksands kyrka. Vi är mânga som brukar titta pâ den medan vi väntar pâ Stockholms Central. Där finns kyrkan som väggmâlning. Inuti var den större än jag anat av alla bilder. Att komma in var som när Gammal fäbodpsalm öppnar ett litet gravkapell för utsikter över skogar och blânande berg. Orgeln i Leksand ljuder enligt Oskar Lindbergs ideal. Sin orgelstuga hade han pâ Knippoberget i Âls socken. Där sägs den finnas kvar.
Läs mer Läs mindre
Herminia
Herminia 2012-03-07
Leksands kyrka Du med Din vackra lökkupol
Läs mer Läs mindre
morfarsfar
morfarsfar 2012-02-09
En mycket vacker kyrka.Finns många fina utsmyckningar.Var på julotta där 2010.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-13
Läktarorgeln är byggd av Setterquist & Son 1895 utbyggd 1954 av Åkerman & Lund
Läs mer Läs mindre
Yvonne Westerberg
Yvonne Westerberg 2011-01-24
Min mamma är ifrån Leksand och konfirmerade sig i denna storslagna kyrkobyggnad. Leksands kyrka har ett fantastiskt läge och är en stark minnesbild ifrån min barndom. När jag och min familj åkte till Leksand gick vi alltid hit och la blommor på min mormors grav. När vi nu på min mammas 80 års dag åter reste hit så var det självklart att återigen efter mer än 30 år gå till min mormors grav och sätt vilda ängsblommor och besöka kyrkan för en stunds andlig spis.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-11-29
Leksands kyrka får bli min tusende recension! Fanfar! Inte för att Leksands kyrka är den vackraste av dem alla utan för att den är vacker nog och av flera anledningar står mitt hjärta närmast. Vid ett återbesök nu konstaterar jag att den är större än jag kom ihåg. För min inre syn såg kyrkan fullsatt med folk, klädda i leksandsdräkter, ett inte ovanligt scenario här. Jag säger som flera andra: ett besök gör ingen besviken!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2010-09-27
En av de vackraste kyrkor jag har varit i. Med plats för 2300, man blir imponerad. Du som besöker Dalarna du blir inte besviken av ett besök här.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-07-25
En riktigt praktfull storkyrka med säregen form och lökkupol. Den är unik i sitt slag i Sverige och att träda in i kyrkan gör ingen besviken. Kyrkan är rikt inredd med många vackra inventarier och de utsökta valven vittnar om en kyrka av äldre datum än dess yttre barockform.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-06-20
En av de vackraste kyrkor jag varit i och en av de vackraste städer i landet tycker jag. En stor korskyrka med två fina orglar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.