Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Barbro Thörn
Orsa kyrka Foto: Barbro Thörn
Orsa kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Orsa kyrka
  2. Orsa kyrka

Orsa kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Orsa kyrka i Orsa

Orsa kyrka tillhör Orsa församling och ligger i Orsa

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 480 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Orsa kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-10-06
Den ovanliga dopfunten som är en skål, gjuten av mäster Petrus Andrae 1531, står på en fot bestående av åtta drakhuvuden. Det skall symbolisera onda makter som kuvas i dopet. Ett stiligt epitafium från 1751 över kronans givmilde befallningsman Eric Larsson, hänger på en av pelarna. Predikstolen är ett gediget arbete från 1634, utförd av Johan Matzon. På det stora hela taget en fin kyrka!
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-12-16
Guld är en vacker färg och här i kombination med blått. För mig är färgvalet i en kyrka betydelsefullt. Tidigare fanns på platsen 1200-tals kyrka, vars rester återfinns än idag i den nuvarande kyrkans nordvästra hörn.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-04-15
Kyrkan uppfördes ursprungligen på 1200-talet, men den nuvarande kyrkan är huvudsakligen 1300-tal. Tornet byggdes under första hälften av 1600-talet. Den treskeppiga interiören är mycket sevärd!
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-08-15
En väldigt rejäl kyrka för en ganska liten ort. Orsa kyrka är väldigt vacker invändigt även om man upplever att utsidan lutar lite åt alla håll. Har varit där och sjungit en gång i en kör och sovit över på församlingshemmet och vi blev dessutom väldigt väl bemötta.
Läs mer Läs mindre
Samuel Olsson
Samuel Olsson 2010-03-09
Stenkyrka med rester från 1200-talet. Vackert färgsatt inredning, predikstol i samma stuk som i Rättviks kyrka, dopfunt med intressant förflutet. I kyrktornet finns ett genuint tornmuséum med detaljer från kyrkans historia.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.