Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Köla kyrka Foto: Barbro Thörn
Köla kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Köla kyrka
  2. Köla kyrka

Köla kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Köla kyrka i Eda

Köla kyrka tillhör Köla församling och ligger i Eda

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 240 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Köla kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 177985
user 177985 2016-06-19
Så vackert belägen vid sjön Hung. Söt och liten. Anno 1701...
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-11-24
Nej, man blir verkligen inte besviken då man besöker Köla kyrka! Skulle gärna ge en extra stjärna om det vore möjligt. Den magnifika predikstolen av Olof Bruse från 1727 och den tillika magnifika altaruppsatsen från 1703-05 av Nils Falk är riktiga klenoder. Även ljuskronorna i trä är sevärda liksom glasmålningarna i koret av Anders Byberg och Hugo Schultz 1934. Det enda som möjligen är lite mindre roligt är målningarna på läktarbarriären, gjorda på 1930-talet av Tor Hörlin som anlitades för att ta fram de ursprungliga färgerna på predikstol och altare.
Läs mer Läs mindre
Maria Fager Hohenthal
Maria Fager Hohenthal 2010-03-13
I Köla kyrka konfirmerades jag år 1979. Då jag inte kommer från trakten, bodde jag hos min mammas kusin Aili och hennes man Tore under en period om ca 3 veckor för att sedan genomföra själva konfirmationen. Jag konfirmerades av prästen Stig Westling. Hela konfirmationstiden var en mkt viktig tid i mitt liv och jag har sedan dess hållit fast vid min tro, som Stig Westling grundlade på ett mycket fint sätt. -Jag är innerligt tacksam för att jag fick möjligheten att konfirmeras i denna vackra kyrka! -Besök den! -Du blir inte besviken
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.