Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Skillingmarks kyrka Foto: IngelamAndersson
Skillingmarks kyrka Foto: IngelamAndersson
  1. Skillingmarks kyrka
  2. Skillingmarks kyrka

Skillingmarks kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skillingmarks kyrka i Eda

Skillingmarks kyrka tillhör Järnskog-Skillingmarks församling och ligger i Eda

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 180 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skillingmarks kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2015-01-06
Kyrkan byggd år 1689. Tidigare stod kyrkan i Klevan ca 5 km norr om Skillingsfors. Tre föremål finns bevarade från kyrkan i Klevan, den lilla altartavlan, dopfunten från 1200-talet av täljsten och en medeltida tennskål. Altaruppsatsen är tillverkad av bildhuggare Nils Falk.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-12-27
Om man förväntar sig en 1600-talskyrka här blir man nog besviken. !880 genomfördes den första stora ombyggnaden.1939 förändrades interiören genom att sakristian byggdes till i norr och altaret flyttades in i absiden. En glasmålning av konstnären Gunnar Torhamn tillverkades i N P Ringströms verkstad 1939. Nu präglas kyrkan av senaste renoveringen 1977-78, ingen tvekan om vem som varit arkitekten - Jerk Alton. Passande färgsättning till dagens moderna kyrka, men av 1600-tal finns inte många spår.Tusen tack till vaktmästaren som öppnade kyrkan i stort sett innan man hann fråga! Välkommen!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-08-04
Skillingmarksbygden är en gränsbygd där vägen till Norge inte är lång vare sig fysiskt eller mentalt. Kyrkan är en träkyrka som också har en närmast norsk karaktär - enligt en berättelse skall den ursprungligen ha legat på norska sidan. Idag har den ett centralt läge i bygden.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.