Billinge kyrka Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Billinge kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Billinge kyrka
  2. Billinge kyrka

Billinge kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Billinge kyrka i Eslöv

Kyrkan invigdes den 27 aug 1865. Från gamla kyrkan finns rester av huggna sandstenar från portaler och pelare. I nya kyrkans murar ingår mycket sten från gamla kyrkan. Dopfunten av sandsten, från 1100- eller 1200-talet, med dopfat av mässing, från 1500-talets senare hälft. Rymmer 350 personer.

Billinge kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 430 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Billinge kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2019-07-10
Rödtegelkyrka i kryssförband. För att undvika framtida frostsprängningar bör en ordentlig översyn göras och tegelfogarna kompletteras. Färgen flagnar på dörrarna av trä. Det ser bedrövligt ut.
Läs mer Läs mindre
Kent Olsson 2014-10-30
Den gamla kyrkan, som revs 1863-64, låg på samma plats som den nya. Från den gamla kyrkan finns rester av huggna sandstenar från portaler och pelare kvar. I den nya kyrkans murar ingår mycket sten från den gamla kyrkan. Dopfunten av sandsten från 1100- eller 1200-talet, med dopfat av mässing från 1500-talets senare hälft, finns också kvar från den gamla kyrkan. Vidare har två kyrkklockor bevarats. Storklockan gjöts 1750 och lillklockan 1792
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-12-10
Ritad av Helgo Zettervall och invigd 1865. Ligger högt med branta trappor. Interiören med sina öppna takstolar ter sig i mina ögon yngre. Hugo Gehlin har 1933 målat det mittersta korfönstret för att sedan komplettera med de två andra 1952. Dopfunten av sandsten, vacker och välbevarad, finns kvar från gamla kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-06-13
Orgeln jämte orgelläktaren byggdes 1881 av orgelbyggaren R. Nilsson, Malmö. Den har 17 stämmor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.