Bosarps kyrka Foto: Benny Hansen
Foto: Kent Olsson
Foto: Kent Olsson
Foto: Stefan Leonardsson
Bosarps kyrka Foto: Benny Hansen
  1. Bosarps kyrka
  2. Bosarps kyrka

Bosarps kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bosarps kyrka i Eslöv

1867 rev man den gamla 1100-talskyrkan i Bosarp. Den nya kyrkan byggdes bland annat av stenar från den gamla kyrkan och invigdes 1868. För nybyggnationen införskaffades en ny bit jord och den nya kyrkan kom att byggas ca 500 meter från den gamla. Där anlades också en ny kyrkogård. Den gamla gravplatsen kom att utsättas för stor förödelse i samband med att kyrkan revs. Idag är den gamla kyrkogården i gott skick och har en minneslund, med ett smideskors i blickfånget. Rymmer 250 personer.

Bosarps kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 330 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Bosarps kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Kent Olsson 2014-10-27
En av de få kyrkor som har varit öppen då jag besökt dom. En liten trevlig kyrka.
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen 2013-07-06
1867 revs den gamla 1100-talskyrkan i Bosarp. Den nya kyrkan byggdes bland annat av stenar från den gamla kyrkan. Den nya kyrkan kom att byggas ca 500 meter från den gamla. Bosarps nya kyrka invigdes den 9. augusti 1868, och i början av 1900-tallet var den i behov av en grundlig invändig renovering. Bosarps kyrka har två klockor. Den äldsta kommer från den gamla kyrkan och inköptes 1655 från Helsingör, men göts om 1810. Den andra klockan göts 1784 och har tidligare hört til den medeltida kyrkan i Gullarp, som revs i mitten av 1800-tallet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.