Hem / Platser / Eslöv / Kyrkor / Östra Karaby kyrka
  1. Begravning

Östra Karaby kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Box 61 24121 ESLÖV Visa på karta

Bekskrivning

Kyrkan är byggd i slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet. Den västra delen är tillbyggd omkring 1840. År 1917 genomgick kyrkan en omfattande restaurering. Höjden, på vilken kyrkan är belägen, Karabybacke 91,47 m ö h, är en vitsandsås – en jordart som i Skåne ofta bildar större eller mindre kullar. Höjden erbjuder en fin utsikt, en av Skånes vackraste. Vid klart väder kan man se 45 kyrkor. Kyrkan är försedd med trappgavlar och är en vitputsad gråstenskyrka, som har ersatt den första träkyrkan som till sin äldsta del är mycket gammal, uppförd i romersk stil, i små dimensioner. Kyrkan rymmer 90 personer.

Östra Karaby kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Karaby kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2016-11-08
Kyrkan har ett fantastiskt läge högt uppe på en ås, vilket var tydligt även om mitt besök skedde i skymningen. I det inre enkel utan större utsmyckningar. Vapenhuset är beläget i norr ovanligt nog.
Läs mer Läs mindre
Lina Eriksdotter 2009-01-29
Högt uppe på en ås med milsvid utsikt ligger denna vackra kyrka från tidig medeltid, typisk skånsk med trappgavlar och allt. Interiören är enkel men vacker, och ljuset är väldigt speciellt tack vare det öppna läget. Utsikten från kyrkogården är bara den värt ett besök! Gudstjänst-tider kan du hitta på www.reslov.com.
Läs mer Läs mindre

Foto: Eslövs pastorat

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita