0413 - 40 34 86 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Eslöv / Kyrkor / Östra Karaby kyrka

Östra Karaby kyrka

Östra Karaby kyrka i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Eslöv

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Kyrkan är byggd i slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet. Den västra delen är tillbyggd omkring 1840. År 1917 genomgick kyrkan en omfattande restaurering. Höjden, på vilken kyrkan är belägen, Karabybacke 91,47 m ö h, är en vitsandsås – en jordart som i Skåne ofta bildar större eller mindre kullar. Höjden erbjuder en fin utsikt, en av Skånes vackraste. Vid klart väder kan man se 45 kyrkor. Kyrkan är försedd med trappgavlar och är en vitputsad gråstenskyrka, som har ersatt den första träkyrkan som till sin äldsta del är mycket gammal, uppförd i romersk stil, i små dimensioner. Kyrkan rymmer 90 personer.