Hem / Platser / Eslöv / Kyrkor / Östra Strö kyrka
  1. Begravning

Östra Strö kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Box 61 24121 ESLÖV Visa på karta

Bekskrivning

Östra Strö kyrka började byggas någon gång under 1100-talet. Den hade då ett rektangulärt långhus med ett lägre och smalare kor och en halvrund absid längst i öster. Förmodligen byggdes också ett med långhuset jämnbrett torn i väster. Av detta finns idag inte mycket kvar. Endast koret är bevarat och det fungerar idag som sakristia. På 1400-talet slogs valven. År 1794 revs det gamla tornet och ett nytt byggdes. 1865 fick kyrkan sitt nuvarande utseende. Då byggdes långhuset om och de utbyggnader i norr och söder, korsarmar, som nu finns tillfogades. Predikstolen, som är i trä, tillverkades 1592. Rymmer 200 besökare.

Östra Strö kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Strö kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Benny Hansen 2012-06-01
Östra Strö kyrka byggas någon gång under 1100-talet. I 1794 revs det gamla tornet och ett nytt bygdes. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende år 1865. Dopfunten är kyrkans äldste klenod. Den är samtida med kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Max Kristiansson 2010-05-14
En bra kyrka, men det enda sevärda är predikstolen från slutet av 1500-talet-början av 1600-talet, altaret har en liten alabasterplatta som är ett renässansarbete från Flandern. Sakrestian (bak altaret) har intressanta medeltida takmålningar. Orgeln är en enmanualig, 8-stämmig Molander-orgel från förra sekelskiftet.
Läs mer Läs mindre

Foto: Eslövs pastorat

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita