Trollenäs kyrka Foto: Benny Hansen
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Benny Hansen
Foto: Benny Hansen
Trollenäs kyrka Foto: Benny Hansen
  1. Trollenäs kyrka
  2. Trollenäs kyrka

Trollenäs kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Trollenäs kyrka i Eslöv

Trollenäs kyrka byggdes 1860-61, efter ritningar av den danske arkitekten J. J Eckersberg. Byggherre var friherre Nils Trolle. Genom att kyrkan är ritad av en dansk arkitekt uppvisar den inte minst i exteriören, drag som avviker från periodens svenska kyrkoarkitektur. Rymmer 400 personer.

Foto: Svenska kyrkan Eslöv

Trollenäs kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Trollenäs kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Benny Hansen 2013-07-06
Trollenäs kyrka byggdes 1860-61, efter ritninger av den danske arkitekten J.J.Eckersberg. Byggherre var friherre Niels Trolle. Kyrkan byggdes för att ersätta den medeltida kyrkan i Näs og Gullarps kyrka, som revs och fick tjäna som byggnadsmaterial till den nya kyrkan. Kyrkan er stilmässigt en interessant blandning mellan klassiskt och medeltidsromantisk. Den danska influenserna går igen också interiört. Bl.a. är predikestolen en kopia av den i Köpenhamns domkyrka.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-02-27
Lång och rymlig kyrka. En kopia av Thorvaldsens Kristusbild finns som altarprydnad. Effektfullt med röd bakgrund till det vita. Dopängeln är alldeles förtjusande.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.