Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Åsle kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Åsle kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Åsle kyrka
  2. Åsle kyrka

Åsle kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Åsle kyrka i Falköping

Åsle kyrkas äldsta delar är från 1100-talet. På 1570-talet byggdes de två korsarmarna på som gjorde att kyrkan fick sin unika form

Åsle kyrka tillhör Falköpings pastorat och ligger i Falköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 140 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Åsle kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-08-12
En sevärd kyrka. Jag gjorde återbesök idag.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-02-22
1100-talskyrka med två korsarmar som dock inte kom till förrän under 1570-talet. Altaruppsatsen är snidad i trä 1734 av mäster Cranberg. Predikstolen utfördes av Bengt Wedlin 1718, den har figurer som är fint snidade och föreställer Kristus och de fyra evangelisterna. Den medeltida dopfunten står nu i det f,d, Lilliehöökska gravkoret.Alldeles intill finns Åsle tå, ett absolut måste att besöka. Helt fantastiskt!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2017-02-11
Åsle kyrka uppfördes på 1100-talet, men byggdes om på 1570 och fick då sina korsarmar. Kyrkan restaurerades 1948 och fick sitt nuvarande utseende. Även 2008 utfördes en restaurering. Dopfunten är troligtvis från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.