Borgunda kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Borgunda kyrka i Falköping

Borgunda kyrka tillhör Dala-Borgunda-Högstena församling och ligger i Falköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Borgunda kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-07-16
En fin och annorlunda kyrka på utsidan. Kyrkan behöver en bra renovering! Det var rasrisk runt kyrkan. Detta dra ner mina betyg.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-05-11
Det bestående minnet av Borgunda kyrka är en sak jag glömde! Såg den intressanta reliefen när jag kom till kyrkan och tänkte att ´den måste jag ta en bild på´. Glömde sedan bort det, så bilden som visas här har jag lånat från wikipedia commons tills vidare. Annat jag minns är dopfuntens vackra cuppa från tidig medeltid och bonaden av Kerstin Persson. För att inte tala om ängeln som sitter och dinglar med benen från norra korsarmens läktare! Den korsarm som avdelades till en sakristia 1937. Lite trist är bygget under läktaren som döljer de gamla, mot väggen uppresta gravhällarna.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-09-20
Borgunda kyrka uppfördes 1766-1767 efter att den gamla kyrkan förstörts av ett blixtnedslag år 1765. Tornet och tvärskeppen byggdes 1890. År 1937 avdelades korsarmen i sakristian. Altartavlan, ´Jesus på korset´ av Perugino är utförd av Eva Bagge. Dopfunten - som räddades från branden - från tidig medeltid. Ciborium från 1200-talet. En ljuskrona från 1600-talet. Timglas och krucifix från 1700-talet. Kyrkan var vid mitt besök 31 juli- 2011 stängd.
Läs mer Läs mindre
Michael Bjerkhagen
Michael Bjerkhagen 2011-12-28
Stjärnhimlen i koret har 365 stjärnor. En hoppets stjärna för varje dag på året! Altartavlan som är en kopia av Peruginos Jesus på korset är mycket vacker. Kopian skäntes 1915. Kyrkorummet känns omfamnande med sin absid. Fabeldjuret (ett lejon?) som slingrar sig på den inmurade stenreliefen på östra korväggens yttre vägg är en gåta som engagerat många genom tiderna. Dopfunten som är från äldre medeltid; av kalksten, lyckades man rädda undan branden 1765. Det finns även ett ciborium från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-06-05
Av den gamla kyrkan finns inget kvar den totolförstördes av en brand orsakad av ett åsknedslag mitt under pågående gudstjänst 1765. Under de följande åren uppfördes den nuvarande kyrkan. Tornet tillkom emellertid först 1890. Altartavlan, ´Jesus på korset´, utförd av Eva Bagge, skänkt av en församlingsbo 1915.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.