Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Broddetorps kyrka Foto: Barbro Thörn
Broddetorps kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Broddetorps kyrka
  2. Broddetorps kyrka

Broddetorps kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Broddetorps kyrka i Falköping

Broddetorps kyrka tillhör Hornborga församling och ligger i Falköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 340 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Broddetorps kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2013-10-19
En kyrka som jag har varit vid några gånger men den har alltid varit låst vid mina beskö. Men jag ska in någon gång.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-28
Broddetorps kyrka uppfördes 1821. Kyrkan ersatte de gamla kyrkorna i Sätuna, Bolum, Hornborga och Broddetorp. I kyrkan finns ett runstensfragment och en äldre dopfunt. Det gamla antemensalet finns utsällt på SHM. Några hundra meter Ö om kyrkan ligger kyrkplatsen efter den gamla kyrkan. Hornborga kyrka finns kvar som ruin en bit S om kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-05-17
Ovanligt stor kyrka för lilla Broddetorp och bygden däromkring. Det är verkligen imponerande med hela fem par fönster! Tyvärr var kyrkan stängd så här en vanlig fredag förmiddag, så recensionen från interiören kommer senare. Vad gäller exteriören så har en del av putsen börjat falla av... Lite ovanligt med ett rött tegeltak! Det ser nytt och fräscht ut. Församlingen har helgmålsbön på lördagar kl 18, lekmannaledda. Ett lovvärt initiativ som jag önskar att fler församlingar hade!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-05-12
´K Carl XIV Johans fjerde regeringsår sammanbyggdes här Broddetorps, Bolums, Hornborga och Sätuna kyrkor.Frukter Gud och gifver Honom ära´ (1821). Således byggd av delar från 4 kyrkor som alla var i för dåligt skick. Ibland har man en sagolik tur! I samma stund som vi parkerade utanför kyrkan kom en annan bil med två personer som hade nyckel och endast skulle in och förbereda något inför morgondagen. Således kunde vi få en komma in en kort stund och ta några bilder! Detta hände vid 18-tiden på lördagskvällen, alltså helgmålsringningsdags.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.