Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: P-A Rudberg
Färgelanda kyrka Foto: P-A Rudberg
Färgelanda kyrka Foto: P-A Rudberg
  1. Färgelanda kyrka
  2. Färgelanda kyrka

Färgelanda kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Färgelanda kyrka i Färgelanda

Färgelanda kyrka tillhör Färgelanda församling och ligger i Färgelanda

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Färgelanda kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-12-27
Det mesta är redan sagt i ingressen här, men vid mitt besök har man bytt plats på dopfuntarna - den nyare står vid ett dopaltare i gången ut mot det som förr var norra ingången och den gamla täljstensdopfunten står i koret. Men det känns som det är lite för många saker i gången där dopaltaret finns - först en sparbössa på en liten upphöjning, bakom den ett ljusträd, sedan en stor kista, därefter dopfunt och dopaltare med den gamla altartavlan ovanför....
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-16
En av våra många vackra ljusa landsortskyrkor från sent 1800-tal. Har i och med den senaste restaureringen återfått mycket av sitt ursprungliga ´klassisistiska´ färgschema. En kyrka som betyder lite extra för mig eftersom min mor vilar i den vackra minneslunden i backen nedanför kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-09-21
Johan Ferlin var inte biskop men väl kyrkoherde. Och en Tegnérlada är det inte, Esaias Tegnér var en stiftets son men biskop var han i Växjö stift. Färgelanda är betydligt yngre och är en ljus kyrka. Färgelanda var länge schartauanismens verkliga fäste i Karlstads stift.
Läs mer Läs mindre
-Stefan Lindberg-
-Stefan Lindberg- 2011-12-25
Färgelanda kyrka byggdes 1870 och ersatte då en äldre stenkyrka. Drivande kraft bakom kyrkobygget var biskop Johan Ferlin, farfar till nationalskalden och poeten Nils ferlin. Kyrkan är en typisk Tegnér-lada med stora, ljusa utrymmen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.