Foto: Andreas Cornehl
Foto: Joakim Mattisson
Foto: Andreas Cornehl

Högsäters kyrka

2.8 i snittbetyg (4st)

Beskrivning

Högsäters kyrka tillhör Högsäters församling och ligger i Färgelanda

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 450 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Högsäters kyrka

2.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

mrsmama 2014-07-15
I Högsäter rev man sin gamla kyrka och byggde detta schabrak till kyrka som aldrig fyllde sina platser eftersom kommunen avfolkades. Spiran synns långa vägar . Kyrkan är så stor och ligger på en kulle.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson 2012-06-06
En typisk Adrían Petersonkyrka, han ritade även Fässbergs kyrka. Ligger högt upp. Ståtlig
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-03-13
Valbodalens ´domkyrka´ med ett mycket dominerande läge som syns från långt håll i samhället Högsäter. Den nygotiska exteriören framstår som avlövad när man ser äldre bilder av kyrkan med många små tinnar, men den var mycket svår att underhålla och var plågad av fuktskador. Det inre har blivit mer återställt till sin ursprungliga färgrikedom.
Läs mer Läs mindre
Peter Stern 2010-11-13
Nygotisk kyrka i tegel med skiffertak, uppförd 1900-1902. Arkitekt Adrian Pettersson. Hade ursprungligen cirka 800 sittplatser. Reparerad upprepade gånger under 1900-talet på grund av svåra fuktskador. Omfattande restaurering på 1980-talet
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette