Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Ås kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Ås kyrka tillhör Västbo Sankt Sigfrids församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ås kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2016-03-06
Nuvarande kyrka uppfördes 1869 efter ritningar av Johan Erik Söderlund. Kyrkan invigdes 1870 av biskop Henrik Gustav Hultman. Altaret är försett med förgyllda symboler för Tron, Hoppet och Kärleken. Altartavlan är utförd 1886 av Ludvig Frid med motiv ´Jesu uppenbarelse för sina lärjungar´. Dopfunten i sandsten daterad till 1200-talet, Predikstolen med femsidig korg i renässans är enligt en ininskription skänkt till kyrkan 1651 av makarna Georg Fleetwood och hans maka Britta Gyllenstierna, Svanholm. Kyrkan genomgår för närvarande ( Juni 2015) en yttre renovering.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert