Gryteryds kyrka Foto: Tom Wollecki
Gryteryds kyrka Foto: Tom Wollecki
Gryteryds kyrka Foto: Tom Wollecki
Gryteryds kyrka Foto: Tom Wollecki
Gryteryds kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Gryteryds kyrka
  2. Gryteryds kyrka
  3. Gryteryds kyrka
  4. Gryteryds kyrka
  5. Gryteryds kyrka

Gryteryds kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gryteryds kyrka i Gislaved

Gryteryds kyrka tillhör Burseryds församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Gryteryds kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-07-27
Vanligen brukar jag gilla kyrkor med livfulla takmålningar, men här är de så mörka att man svårligen kan se vad de föreställer. Hela kyrkorummet blir mycket mörkt och jag tror knappast att tända ljuskronor skulle göra saken så mycket bättre. Det är inte ofta jag behöver använda blixt när jag tar bilder, men här var det nödvändigt och då blir bilderna flacka och hårda. Mest intressant fann jag dopfunten från 1691, tillverkad i trä- vilket fint arbete!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2016-07-24
Tidigare kyrka på platsen var en träkyrka från 1575. Nuvarande kyrka av sten uppfördes 1762- 1764 och invigdes 1769. 1822 byggdes ett kyrktorn som ersatte vapenhuset vid västra sidan. Kyrkorummets innertak har ett tunnvalv av trä som är dekorerat med målningar utförda 1772 av Sven Niclas Berg i Reftele. En altarmålning från 1878 är målad direkt på väggen och har motivet ´Korsfästelsen´. Dopfunten är av ek från 1691. En fyrsidig predikstol med ljudtak är tillverkad 1791 av Sven Nilsson Morin i Gnosjö efter ritningar av Thure Wennberg. Orgeln med fasad är från 1869 byggd av Johannes Andersson.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.