Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: akejohan
Norra Hestra kyrka Foto: akejohan
Norra Hestra kyrka Foto: akejohan
  1. Norra Hestra kyrka
  2. Norra Hestra kyrka

Norra Hestra kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Norra Hestra kyrka i Gislaved

Norra Hestra kyrka tillhör Norra Hestra församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 190 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Norra Hestra kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-11-01
Om man ser kyrkan från sidan ser den inte särskilt kyrklik ut, mera som ett vanligt hus. Inne slås man av hur mörkt det är pga det blågrå taket. Koret är bättre med den gamla altartavlan och predikstolen är trevlig med sina insnidade initialer och årtal. Läktarbröstets målningar av Detleff Ross verkar genuina, men bänkdörrarnas målningar från 1969 är tydligt sentida.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2017-11-06
Kykans interiör målades 1756-57 av Detleff Ross, från Borås. Han utförde även ´predikostolens och altaretaflans stopherande´. Taket hade försetts med en målning av Himmelen och ovan läktaren en av Helvetet. Den senare skall ha inbegripit ´Rike Mannen´ med ett spelkort visande alla fyra essen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-11-20
Jag kommer inte riktigt överens med kyrkans yttre, med sin blanka röda oljefärg. Klockstapeln är däremot faluröd. I det inre känns det också rätt hårt restaurerat även om Detloff Ross takmålning är vacker.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-09-12
Norra Hestra kyrka uppfördes 1752-53 och fick målningar 1756-57 av Ditloff Ross. En grundlig restaurering utfördes på 20-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.