Foto: Anders Gustav Andersson
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Anders Gustav Andersson

Smålandsstenars kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Smålandsstenars kyrka tillhör Villstads församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 160 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Smålandsstenars kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-08-10
Inte helt lätt att hitta till denna kyrka från 1964 trots att den ligger inne i samhället. Skylten är försvinnande liten och lätt att missa. Det höga konstverket har ritats av Barbro Nilsson och är tillverkat i MMF:s ateljé i Båstad. I det som är tänkt som dopaltare finns ett konstverk som visar hur Jesus välsignar barnen, utfört av Gunnar Lundqvist, men vid mitt besök var dopfunten flyttad till koret bredvid predikstolen. I anslutning till kyrkorummet finns samlingslokaler och kök etc.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2016-07-07
På en höjd i samhället Smålandsstenar ligger kyrkan som stod klar 1964 efter ritningar av Rudolf Hall. Kyrkans predikstol, altarrund och bänkar har utförts efter arkitekt Halls ritningar. Korprydnaden visar symboliskt den Helige Andes nedstrålande kraft över människorna. Det 5,6 meter höga konstverket har utförts vid Märta Måås-Fjetterströms ateljé i Båstad. Gunnar Lundqvist från Huskvarna har skapat konsverket vid dopfunten. Orgel på läktaren har byggts av A Mårtenssons orgelfabrik i Lund. Kororgel kommer från Västbo orgelbyggeri i Långaryd. Kyrkan rymmer ca 300 personer.
Läs mer Läs mindre
user 72090 2014-04-30
Jag har sett kyrkan byggas. Här konfirmerades jag. Här har jag ringt klockorna för hand då det en gång blev elavbrott strax före gudstjänsten. En ljus och inbjudande kyrkobyggnad. Väl värd ett besök
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert