Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Ewa C Klingberg
Foto: Ewa C Klingberg
Foto: Ewa C Klingberg
Foto: Bruno Hagelsten

Stengårdshults kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Stengårdshults kyrka tillhör Norra Hestra församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 220 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Stengårdshults kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2016-04-19
Den här kyrkan kan knappast kallas nationalromantisk utan är något alldeles eget, kanske att jämföra med Torben Gruts andra kyrka, Ammarnäs kyrka från samma tid. Hans mest kända verk är Stockholms Olympiastadion och Sollidens slott. Inventarierna underordnas arkitekturen. Storslagen kyrkomiljö. Väl värd en omväg, men man bör ringa före, eftersom kyrkan inte alltid är öppen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2015-02-16
Härligt uppfriskande med den här annorlunda kyrkan som ser modernare ut än det faktiska byggåret 1912. Basilikaformen ger ett indirekt ljus som är mycket behagligt och trevligt. Predikstolen i vitt och guld är stilren och elegant. I bakre regionen återfinns Jonas Ullbergs predikstol från 1720 tillsammans med en del andra detaljer från den tidigare kyrkan som brann under pågående gudstjänst 1907. I koret en av Gerda Höglunds altartavlor, utför på 1920-talet. Tystnaden och lugnet och utsikten över sjön är bara den värd fem stjärnor.
Läs mer Läs mindre
user 123103 2014-12-02
Vackraste läget och otroligt fin kyrka med sin rymd och sitt ljus sommar som vinter. Hoppas många hittar hit en vacker söndag när kyrkan är öppen.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg 2013-02-09
Nationalromantik när den är som bäst. Många fina detaljer i inredningen. Den synliga bärbara konstruktionen är typisk för den här epoken. Och utsikten heter duga.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten 2012-01-02
Kyrkan är ritad av arkitekten Torben Grut som bla a ritat Solliden på Borgholm och Stockholms Olympiastadion. 1912 invigdes kyrkan som är byggd som en basilika med högt mittskepp. Takfallen är långt neddragna.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert