Valdshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Valdshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Valdshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Valdshults kyrka Foto: Bruno Hagelsten
Valdshults kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Valdshults kyrka
  2. Valdshults kyrka
  3. Valdshults kyrka
  4. Valdshults kyrka
  5. Valdshults kyrka

Valdshults kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Valdshults kyrka i Gislaved

Valdshults kyrka tillhör Norra Hestra församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 160 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Valdshults kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-06-28
En exteriör full med byggnadsställningar var inte vad jag väntade mig, men förhoppningsvis får hon ett vackert yttre nu. Inget större fel på exteriören, men renoveringar behöver göras ibland. Inuti ser man ett för början av 1900-talet typiskt uttryck med öppna takstolar och snickarglädje, även om taket genom sin mörka färg ger hela kyrkan ett mörkt intryck. Det bästa är predikstolen från början av 1700-talet, ett arbete av Jonas Ullberg.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-07-17
Som i de flesta socknar i Mo härad så är kyrkan i Valdshult en träkyrka. Man kan förstås beklaga att den gamla träkyrkan revs i början av 1900-talet, men den nya kyrkan fick ett festligt utseende med högt torn, förstukvist och nygotiska fönster. I äldre tider var Valdshult en offerkyrka och fick genom detta en god ekonomi. I det inre en ovanlig, föga utsmyckad dopfunt och predikstolen från den gamla kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-09-15
Valdshults kyrka tillkom 1903-05 efter ritningar av akritekt Fritz Eckert, Stockholm (1852-1920). Kyrkan utformades i en tid av nydanande träkyrkoarkitektur, med drag av både nygotik och avskalad tidig modernism. Ref. Margareta Olsson
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.