Foto: Johan Bredenberg
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Villstads kyrka Foto: Ingvar Blychert
Villstads kyrka Foto: Ingvar Blychert
  1. Villstads kyrka
  2. Villstads kyrka

Villstads kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Villstads kyrka i Gislaved

Villstads kyrka tillhör Villstads församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Villstads kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-09-27
En härlig blandning av gammalt och nytt finner man i den här kyrkan. Men låt oss få det hela rätt - altartavlan är målad 1829-30 av Pehr Berggren (efter Westins målning i Kungsholms kyrka). Sven Segervall har gjort predikstolen, men den altartavla han målade finns inte kvar. Sevärt är även miljön runt omkring kyrkan med bl.a kyrkstallarna.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2014-10-21
Trevlig ljus och luftig kyrka. Romanska fönster.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-10-15
Villstads kyrka är belägen vid Nissan, finns vid väg 26 ca 5 km norr om Smålandsstenar. Nuvarande kyrkobyggnad invigdes 1913. Predikstolen är tillverkad 1749 av Sven Segervall, Växjö, kompletterad med ljudtak 1871 och återställd i sitt ursprungliga skick 1965. Ängeln sannolikt tillverkad av Sven Segervall. Orgeln är från 1967 tillverkad av Ingvar Johansson. Altartavlan är utförd 1719 av Sven Segervall. Altarmålningen,´Kristi uppståndelse´, är utförd 1831 av Per Bergren som kopia efter Fredric Westins altarmålning i Kungsholms kyrka.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.