Hem / Platser / Götene / Kyrkor / Holmestads kyrka
  1. Begravning

Holmestads kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett
  • Platsen har hörselslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Holmestads kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

akejohan 2014-01-05
Holmestads kyrka uppfördes 1874-75. Arkitekt var Ernst Jacobsson. Kyrkan restaurerades 1963. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök. Holmestads gamla medeltidskyrka låg c:a 300 S om den nya kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2013-09-19
Nuvarande kyrkan uppfördes åren 1874-1875. Den har en åttakantig grundplan med ett 50 meter högt västtorn. En medeltida dopfunt av sandsten vilar på en rund stensockel från 1963. Orgeln på läktaren har sju stämmor, är tillverkad 1875 av E A Setterqvist & Son. Kororgeln med 15 stämmor är byggd 1978 av Smedmans Orgelbyggeri. En Åttakantig predikstol är samtida med nuvarande kyrka. Omfattande stölder av kyrkans kopparstuprör på utsidan har skett, vilket är tråkigt. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg 2013-09-16
En fantastisk kyrka byggd på den gamla galgbacken. Tänk att de som miste livet här och grävdes ner på platsen genom ödet senare per automatik fick vila i vigd jord. Under mitt besök drog ett kraftigt åskväder förbi och jag njöt av att beskåda detta genom kyrkans alla ljusinsläpp.
Läs mer Läs mindre
Christian91 2012-06-01
En ljus och fin kyrka! En annorlunda kyrka. Roligt att man har bevart den gamla predikstolen på läktaren. Synd att det inte finns då mycket om den gamla kyrkan. Men det är bara leta vidare så hittar man något om den med.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-04-24
Kyrka från 1874, ritad av Ernst a. Jacobsson, som inpirerats av kyrkoarkitekten Emil Langlet.Byggd som centralkyrka, men efter en stor interiörrenovering 1963 gick centralkyrkokaraktären förlorad till förmån för längdaxeln när sakristian revs och altaret flyttades mot östväggen. Nu är det mera en ordinär kyrka som har en centralkyrkas exteriör.
Läs mer Läs mindre

Foto: Götene

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina