Hem / Platser / Götene / Kyrkor / Medelplana kyrka
  1. Begravning

Medelplana kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett
  • Platsen har teleslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Medelplana kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2018-01-24
En fin och gammal kyrka men det är något på insidan som gör att jag är inte överens med denna kyrkan så det får bli en tre här.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2016-08-13
På sköna Kinnekulle ligger denna 1100-talskyrka. Innanför dörren står två välbevarade liljestenar från 1100-talet. Altartavlan ´Nattvardens instiftande´ är målad av Johan Aureller under 1660-talet (möjligen tidigare) Den hade en rikt skulpterad och ståtlig altaruppsats som emellertid nu sitter som omramning till innerdörren i Västerplana kyrka. (Undrar hur det gick till och varför?) Aurellerska familjen bodde i Medelplana och har ett mycket ståtligt epitafium i kyrkan. (se bild)
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2014-08-07
En trevlig dunkel kyrka som endast har stearinljus för belysning. Jag gillar den blåa nyansen framme vid altaret och både altartavlan och den vackra orgelläktaren är värda några minuters uppmärksamhet. Skön känsla i denna kyrka. Läget måste vara unikt med bilvägen i en S-kurva precis utanför kyrk knuten och som delar kyrkogården i två halvor.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-06-03
I Medelplana kyrka ingår delar från 1100-talet, men kyrkans nuvarande utseende härrör från en omfattande ombyggnad åren 1823-24. Sakristian byggdes 1902 och tornet fick sin höga, smäckra tornspira vid samma restaurering. I år (2012) restaureras kyrkan igen.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P 2011-04-03
Fin medeltida kyrka. En av de första kyrkorna som min mor, som är historiker, guidade mig i när jag var tio. Jag hade just fått min första kamera, en Instamatic, och mitt livs första kyrkobilder är från Medelplana kyrka. De är ju förstås inte digitala, så jag kan inte bidra med dem här.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-02-27
Vacker kyrka som dock hamnar något i skuggan av sina grannar: Västerplana, Forshem, Husaby m. fl.
Läs mer Läs mindre

Foto: Kinnekulle

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina