Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Sal kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Sal kyrka tillhör Flo församling och ligger i Grästorp

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Sal kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-05-02
Den nuvarande kyrkan är ett resultat av om- och tillbyggnad av 1100-talskyrkan på 1880-talet. Det märks, det finns inte mycket av den gamla kyrkan kvar. En del äldre inventarier, som predikstolen, dopfunten (tror jag), överstycket till en gammal altaruppsats samt kristustorson finns kvar. Däremot andas kyrkorummet stramt 1800-tal med en lugn och fin färgsättning.Utanför kyrkogården står en runsten från 1000-talet, den har varit inbyggd i den gamla kyrkan tidigare. Tusen till trevliga Carina som åkte ut till Sal för att släppa in oss!
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson 2014-09-15
Första kyrkan i sandsten från 1100-talet. Nuvarande kyrkan är en om och tillbyggd kyrka utan den gamla. Utförd på 1800-talet Tornspiran i nygotisk stil. 1952 genomfördes en restaurering då bl.a. sakristian tillbyggdes. Predikstolen är från den gamla kyrkan och är troligen från 1600-talet.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2014-07-23
Sals kyrka uppfördes på 1100-talet, men byggdes om 1740 och 1773. År 1871 togs kyrkan ur bruk, men under 50-talet restaurerades kyrkan igen. Utanför kyrkan står en runsten - Vg 104. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2011-01-09
Grästorp vill lägga fem av tio kyrkor i samma pastorat i malpåse. Det är ekonomiska skäl som gör att kyrkonämnden föreslår att dessa kyrkor inte ska användas. En utgångspunkt för pastoratets kyrkonämnd har varit att de fem församlingarna ska ha kvar varsin kyrka. Därutöver har kyrkonämnden tagit hänsyn både till församlingens verksamhet och till hur intressanta själva kyrkobyggnaderna är. En av de kyrkor som pastoratsnämnden vill lägga i malpåse är Sal.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette