Brunnby kyrka Foto: akejohan
Brunnby kyrka Foto: Lars-Erik Nilsson
Brunnby kyrka Foto: Lars-Erik Nilsson
Brunnby kyrka Foto: Lars-Erik Nilsson
Brunnby kyrka Foto: Lars-Erik Nilsson
 1. Brunnby kyrka
 2. Brunnby kyrka
 3. Brunnby kyrka
 4. Brunnby kyrka
 5. Brunnby kyrka

Brunnby kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Brunnby kyrka i Höganäs

Brunnby kyrka tillhör Brunnby församling och ligger i Höganäs

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 400 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Brunnby kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-06-08
Brunnby församling tillkom omkring år 1060, då de danska land-områdena öster om Öresund avskildes från Roskilde och bildade två stift, Lunds och Dalby, i det så kallade östra Danmark. Kyrkan är mycket sevärd och väl värt ett besök. Jag var där en solig dag 25 Juni 2017.
Läs mer Läs mindre
Sanne Borgstrøm Andersen
Sanne Borgstrøm Andersen 2014-07-07
Utrolig flot kirke. Jeg var forbi for at lede efter slægtningen Gustav Lundh og Johanna og fandt deres gravsten . Kommer snart forbi igen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2014-06-26
Har inte så mycket mer att tillägga till ovanstående text och tidigare recensenter. Besökte kyrkan 1986 och nu igen och det finns så otroligt mycket att upptäcka, framför allt många lustiga detaljer i kalkmålningarna.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-07-16
Brunnby kyrka uppfördes på 1100-talet. Tornet byggdes på 1400-talet. 1911-12 restaurerades kyrkan och då togs målningarna fram. 1994-95 rengjordes målningarna. En mycket sevärd kyrka!
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen
Benny Hansen 2013-07-16
Ingen andra kyrkor i Skåne kan uppvisa en sådan svit av senmedeltida kalkmålningar som här i Brunnby kyrka. De finns alla i kyrkans äldsta del - långskeppet - uppfört i slutet av 1100-talet, och var länge överkalkade, men tog fram ved restaureringen 1912.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-03-30
Orgel: Pehr Lund 1842 | E.A.Setterquist & son 1912
Läs mer Läs mindre
S Videke
S Videke 2011-02-22
En fantastisk kyrka! Här är varje gudstjänst en upplevelse, kanske särskilt på sommaren då det är många sommarboende som besöker kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2009-12-24
Det här är en s.k. sevärdhetskyrka och den är i sanning sevärd!En rolig detalj är fötterna på altaruppsatsen i södra korsarmen. Kalkmålningarna är verkligen intressanta.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.