Foto: Barbro Thörn
Foto: Benny Hansen
Foto: Benny Hansen
Foto: Stefan Leonardsson

Himmelsfärdskyrkan

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Himmelsfärdskyrkan är Höganäs församlings enda kyrka. Den byggdes på 30-talet när den dåvarande bruksförsamlingens kyrka inte räckte till. Här kan du delta i gudstjänster, njuta av konserter och komma in, tända ljus och bara vara. Med sitt ljus, sin rymd och sin stilrena design är den en plats för tillbedjan, lugn och gemenskap. Under kontorstid är kyrkan givetvis öppen. Är porten ständ är du välkommen in genom församlingshemmet.

Himmelsfärdskyrkan tillhör Höganäs församling och ligger i Höganäs

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Himmelsfärdskyrkan

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Benny Hansen 2013-01-11
Höganäs kyrka - Himmelfärdskyrkan - byggdes 1932-1934 och kunde invigas av biskop Edvard Rodhe på Kristi himmelfärds dag 1934. Arkitekten bakom kyrkan hette Ivar Tengbom.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-11-15
Håller med Barbro, det här är en mycket vacker kyrka!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-09-28
Stora orgeln, helmekanisk med 29 stämmor. Byggd 1958 av orgelfirman Marcussen & Sön, Aabenraa Danmark, liksom den enmanualiga, 5-stämmiga kororgeln. Tidigare fanns här en orgel byggd av Sven Fogelberg 1854
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-06-17
Kyrkan som f.ö. heter Himmelsfärdskyrkan har de allra vackraste valv man kan se! Inne i koret finns Gunnar Torhamns altartavla och han har även utfört temperadekorering på predikstolen. Vackra moderna ljuskronor. Hit vill jag igen!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Louise Weibull
Läs mer om Louise
Sara I. Karlsson
Läs mer om Sara