Jonstorps kyrka Foto: Mårten Gustafsson
Jonstorps kyrka Foto: Mårten Gustafsson
Jonstorps kyrka Foto: Mårten Gustafsson
Jonstorps kyrka Foto: Mårten Gustafsson
Jonstorps kyrka Foto: Mårten Gustafsson
  1. Jonstorps kyrka
  2. Jonstorps kyrka
  3. Jonstorps kyrka
  4. Jonstorps kyrka
  5. Jonstorps kyrka

Jonstorps kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Jonstorps kyrka i Höganäs

php?curid=2907181

 

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 220 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Jonstorps kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-06-18
Jonstorps kyrka är liksom flertalet av Kullabygdens kyrkor från tiden omkring år 1200. Altaruppsatsen från 1594 i renässansstil gestaltar instiftandet av nattvarden. Predikstolen i trä uppfördes under Kristian IV:s regering och rymmer hans monogram och valspråk. Kyrkorgeln med tretton stämmor levererades av P.G. Andersen i Köpenhamn och invigdes 1963. Dopfunten i ek från 1948 är huggen i ett stycke av Ralph Bergholtz. Krucifixet som hänger över dopaltaret härstammar från 1400-talet. Votivskeppet som hänger i långhuset föreställer briggen Hiram. Jag var där 26 Juni 2017.
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen
Benny Hansen 2013-07-24
Jonstorps kyrka är byggd av gråsten i romansk stil. Kyrkan uppfördes på 1100- eller 1200-talet och är tillägnad Norges nationalhelgon Sankt Olof. I en blykapsel i altaret förvaras reliker som tillskrivs Sankt Olof.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-05-28
Vackra valv och baldakinaltare har denna kyrka.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-07-25
onamnad orgel, antagligen Nils hammarberg, 70 tal, helmekanisk, två man. &ped. liten rolig orgel som fyller kyrkan, dock utan grundtonsmättnad, men som sagt en god hammarberg står sig...
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.