Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Sandseryds kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Sandseryds kyrka
 2. Sandseryds kyrka
 3. Sandseryds kyrka
 4. Sandseryds kyrka
 5. Sandseryds kyrka
 6. Sandseryds kyrka

Sandseryds kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)

Sandseryds kyrka i Jönköping

Sandseryds kyrka tillhör Norrahammars församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Sandseryds kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2017-10-23
Några tilläggsbilder i samband med besök hos vägkyrkans kaffè i församlingsgården.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2013-11-17
Sandseryds kyrka har mycket att berätta för den som spetsar öronen. Skålgroparna finns i en sten, som förmodligen har utgjort ´tröskel´ till en sedan länge igenbommad port på kyrkans sydsida.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-04-25
Sandseryds kyrka uppfördes ursprungligen i början av 1300-talet, men är präglad av ombyggnationer genom seklerna, bl a på 1600 och 1700-talet. Den senaste restaureringen ägde rum 1996.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-08-06
Den gamla kyrkoporten är täckt med smidda beslag. Ornamentiken ser mycket formrik ut. Kyrkan är ofta tillgänglig som vägkyrka under sommaren.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-12-24
Sandseryds kyrka började byggas i början av 1300 talet, kanske är den ännu äldre. Äldsta beviset för detta är ett gotiskt fönster på norra långsidan, upptill försett med draperibåge, vilket tyvärr inte framgår av putsen. Fönstret upptäcktes vid den utvändiga renoveringen 1994. Klockstapeln strax nordväst om kyrkan byggdes 1723, den är helt inklädd av stående rödmålad panel. Tornet avslutas med en svart spira. Klockstapeln har två klockor, en lillklocka 1670 som är gjuten i Stockholm. Storklockan är gjuten 1770 av Elias Thoresson Fries från Jönköping.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-09
Redan kyrkporten med smidda beslag visar att här finns anor. Interiören präglas mest av förra århundradets renoveringar (1934 och 1996) Altartavlan är målad av Georg Pauli, då 79 år gammal. Detta blev hans sista målning. Sonen Göran Pauli, arkitekt, ledde renoveringen 1934 och då togs övertäckningen av takmålningen bort. På andra våningen bakom orgelläktaren finns ett litet museum med bl.a. en straffstock.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.