Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Bankeryds kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Bankeryds kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Bankeryds kyrka
  2. Bankeryds kyrka

Bankeryds kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bankeryds kyrka i Jönköping

Bankeryds kyrka tillhör Bankeryds församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Bankeryds kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-11-10
Den tidigast kända kyrkan uppfördes under medeltiden. Den förstördes vid Nordiska sjuårskriget under 1560-talet. Den nuvarande kyrkan efter ritningar av Johan Fredrik Åbom, byggmästare var Anders Persson, invigdes 1868 av biskop Henrik Gustav Hultman. Ett altarkrucifix är daterat till 1400-talet. Dopfunten av huggen sandsten är från slutet av 1600-talet. Predikstolen är ursprungligen utförd under 1600-talet men moderniserad under 1800-talet. Den nuvarande orgeln är byggd av Olle Hammarberg, den har 23 stämmor. En kororgel är från 1990.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-11-09
Många trappsteg från parkeringen och upp- men man har handikappanpassat så att bil kan köras upp till översta trappan där en ramp sedan tar vid! Ljus och rymlig med en fin kormålning av Torsten Nordberg. Färger och textilier verkar genomtänkta. Trevlig kyrka!
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2014-10-26
Bankeryds kyrka hade bara två bilder upplagda vilket gjorde att jag besökte platsen den 22 Juli 2013 och tog 17 nya tilläggsbilder och fick med helheten av denna vackert belägna kyrka.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-06-09
Bankeryds Kyrka byggdes 1865 och ersatte en gammal träkyrka. Sevärdheter: Kormålning ´De åtta saligprisningarna´ av Torsten Nordberg från 1954. På kyrkans nattvardskalk från medeltiden åskåliggörs det medeltida fromhetslivet genom de sex medaljongerna med Maria och Jesusbarnet som finns på kalkens nod. Altarkrucifixet är från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.