Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Barnarps kyrka Foto: Barbro Thörn
Barnarps kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Barnarps kyrka
  2. Barnarps kyrka

Barnarps kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Barnarps kyrka i Jönköping

Barnarps kyrka tillhör Barnarp-Ödestugu församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Barnarps kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 128959
user 128959 2015-09-26
Lagom stor kyrka,väldigt vackra målningar. Jag hade alla mina skolavslutningar i kyrkan, är konfirmerad och gifte mig där.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2014-12-14
Eftersom recensionstexten har ett begränsat utrymme gör jag ett tillägg. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Det finns en sökmotor som heter www.gravar.se som har mycket väl uppdaterade uppgifter om Barnarps begravningsplatser, dessutom bilder på stenar samt gravnummer och detaljerade namnuppgifter, födelsedatum samt dödsdag mm. Värdefulla uppgifter för den som söker bortglömda minnesdata om anhöriga. *Ju mer sökuppgifter man skriver in är det snabbare uppkoppling.* (Av den anledningen har jag lagt upp en liknande gravplatsbild.)
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-31
Barnarps kyrka uppfördes på 1100-talet, men byggdes om i korsform under andra hälften av 1600-talet. Kiyrkan har takmålningar av Johan Kinnerus.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-07-14
Ursprung i 1100-talet, men nuvarande korsform är från 1686.Altaruppsats från 1686 med porträtt av såväal donatorn som hans maka. Ev, utförd av samme man som gjort det vackra snidade skranket i norra korsarmen, den tyske bildhuggaren Marcus Jäger. Takmålningarna och målningarna på läktarbröstet är gjorda av Johan Kinnerus 1730. Av Wisteniusorgeln från 1750 finna bara fasaden kvar, men den går inte av för hackor! Predikstolen har stiftsbildhuggaren Torben Röding utfört 1708.En kyrka väl värd en omväg! Mer om Barnarp på www.barnarp.com
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-17
Orgel: Jonas Wistenius 1750-1753 - Salomon Molander 1899 - Johannes Künkel 1970
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.