Foto: Joakim Mattisson
Foto: Joakim Mattisson
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Ulf Karlsson
Bottnaryds kyrka Foto: Ulf Karlsson
Bottnaryds kyrka Foto: Ulf Karlsson
  1. Bottnaryds kyrka
  2. Bottnaryds kyrka

Bottnaryds kyrka

4.8 i snittbetyg (13st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bottnaryds kyrka i Jönköping

Bottnaryds kyrka tillhör Norra Mo församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Bottnaryds kyrka

4.8 i snittbetyg (13st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-11-06
En helt underbar kyrka. Ja jag har inga ord utan hit måste man flera gånger.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-09-18
Ännu en ljuvlig träkyrka med ett myller av målningar. Den här är från slutet av 1600-talet och målningarna gjordes direkt på timret av mäster Anders Falck från Bogesund(=Ulricehamn). Altaruppsats och predikstol är också från 1600-talet, fina snidade arbeten. Nybesök 2014: Gravkoret som är omgjort till museum är också mycket innehållsrikt. Även om man kommer hit flera gånger så upptäcker man ständigt nya detaljer.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2015-04-12
Hade sett i vägatlas att kyrkan hade takmålningar, men stannade mest för att den såg så fin ut. Inget hade förberett mig för synen när vi väl steg in. Det magiska träet har med tiden både mörknat och spruckit på sina håll, men målningarna är som tidsmaskin, och den djupa doften dröjer sig kvar. Att det dessutom var en målare från bygden. Fast en förlaga hade han, sägs det i broschyren. Predikstolen, med sitt ljusa omålade trä, är en av de vackraste jag sett.
Läs mer Läs mindre
Patrik Obrink
Patrik Obrink 2015-01-22
Mycket vacker kyrka. Tyvärr grumlades glädjen att besöka kyrkan en aning av en otrevlig tjeck som påstod att han bokat kyrkan och inga andra än de som betalat honom för en glidning fick vistas där. Det struntade jag dock i och tittade i kyrkan ändå.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-10-10
Ännu en träkyrka av yppersta klass i detta stift. Målningarna från sent 1600-tal slår en med häpnad. En av Sveriges absolut vackraste kyrkor. Fint läge vid sjön också med en välskött kyrkogård.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2013-11-15
Ett besök i Bottnaryds kyrka kräver några timmars tid. Målningarna är helt fantastiska och parkanläggningen en själslig uppfräschning. Det går inte att göra denna kyrka rättvisa i några korta rader. Åk dit och medtag fikakorg!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-10-12
En av de vackraste kyrkor jag sett, om än lite mörk invändigt. Dopfunten av sandsten härstammar från medeltiden. Tillhörande dopfat i mässing tillverkades omkring 1600. Altaruppsatsen är från 1600-talet och härstammar troligen från norra Tyskland. Predikstolen i ek är från 1670. Klockstapeln byggdes 1686.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-04-12
Bottnaryds träkyrka uppfördes 1667, sedan den gamla träkyrkan rivits. Anders Falcks målningar från slutet av 1600-talet, ger kyrkan en mycket speciell karaktär. En av landets mest sevärda träkyrkor!
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2013-04-11
1693-96 försågs väggar och tak med målningar av konstnären Anders Falck. Dessa är mycket uttrycksfulla och illustrerar Edens lustgård, yttersta domen mm, väl värda ett besök.
Läs mer Läs mindre
Anette Varland
Anette Varland 2012-12-06
Helt fantastiskt underbara målningar...Och läget kan inte bli bättre vid sjön!
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-08-25
Kyrkan ligger mycket vackert intill en sjö. Ett stort plus att kyrkan var öppen. Mycket vackra takmålningar
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-04
Orgeln i Bottnaryds kyrka byggdes 1971 av Magnussons orgelbyggeri i Göteborg. Den har 12 stämmor fördelat på 2 manualer och pedal. Orgelfasaden är från 1749. 1749 års orgel byggdes av Jonas Wistenius från Linköping.
Läs mer Läs mindre
Ulf Karlsson
Ulf Karlsson 2011-05-07
Naturskönt placerad kyrka vid sjö,men det är insidan som är mest betagande med alla målningar,väldigt mörkt vilket gör att inte alla målningar kommer till sin rätt.Ribbingska gravkoret fastnade jag i det kändes som ett litet museum med epitafer,porträtt och rustningsdetaljer. Besöksdatum augusti 2009
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.